وزارت امنیت داخلی ایالات متحده (DHS) در آخر هفته گذشته با انتشار بولتن رسمی تحت عنوان سامانه هشدار ملی تروریسم (NTAS)، نسبت به افزایش تهدیدات سایبری ناشی از گروه‌های هکری وابسته به ایران و هکتیویست‌های طرفدار جمهوری اسلامی هشدار داد.

در این هشدار آمده است که درگیری‌های منطقه‌ای میان ایران و اسرائیل باعث ایجاد “محیط تهدید تشدیدشده” در داخل خاک آمریکا شده و احتمال وقوع حملات سایبری در سطح پایین به شبکه‌های داخلی ایالات متحده وجود دارد.

«احتمال افزایش بسیج مستقل افراط‌گرایان برای اقدامات خشونت‌آمیز در داخل خاک آمریکا در صورت صدور فتوای دینی از سوی رهبری ایران جهت تلافی خشونت‌آمیز، افزایش خواهد یافت.»

این بیانیه همچنین تأکید می‌کند که چندین حمله تروریستی اخیر در آمریکا با انگیزه‌های ضد یهودی یا ضد اسرائیلی انجام شده‌اند و درگیری جاری میان ایران و اسرائیل می‌تواند باعث شود افراد مستقر در آمریکا طرح‌ریزی حملات بیشتر را دنبال کنند.


سابقه حملات سایبری ایران

وزارت امنیت داخلی در بولتن خود به سابقه حملات سایبری از سوی هکرهای دولتی ایران و هکتیویست‌های همسو با آن‌ها اشاره کرد که عمدتاً شبکه‌های با امنیت ضعیف را هدف قرار داده‌اند.

در اکتبر ۲۰۲۴، مقامات امنیتی آمریکا، کانادا و استرالیا هشدار دادند که هکرهای ایرانی در حال ایفای نقش به‌عنوان دلالان دسترسی اولیه (Initial Access Brokers) هستند و با حملات brute-force، password spraying و بمباران احراز هویت چندمرحله‌ای (MFA bombing) به سازمان‌های حوزه سلامت، دولت، فناوری اطلاعات، مهندسی و انرژی نفوذ می‌کنند.

در آگوست سال گذشته نیز، CISA، FBI و مرکز جرائم سایبری وزارت دفاع آمریکا (DC3) در بیانیه‌ای نسبت به گروه تهدیدی تحت عنوان Br0k3r (شناخته‌شده با نام‌های دیگر مانند: Pioneer Kitten, Fox Kitten, UNC757, Parisite, RUBIDIUM, Lemon Sandstorm) هشدار دادند. این گروه به‌عنوان یک گروه وابسته به دولت ایران شناخته می‌شود که دسترسی به شبکه‌های نقض‌شده را به گروه‌های باج‌افزاری می‌فروشد و در سود حملات باج‌افزاری شریک است.


حملات به تأسیسات هسته‌ای و واکنش ایران

اگرچه در بیانیه رسمی DHS به‌طور مستقیم اشاره‌ای نشده، اما این هشدار احتمالاً در پی حملات اخیر آمریکا به تأسیسات هسته‌ای کلیدی ایران در فردو، نطنز و اصفهان در روز شنبه منتشر شده است؛ حملاتی که تنها یک هفته پس از بمباران اهداف هسته‌ای و نظامی ایران توسط اسرائیل در ۱۳ ژوئن رخ داده‌اند.

در واکنش، عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران هشدار داد که این اقدامات «عواقب همیشگی» خواهند داشت و اعلام کرد:

«ایران همه گزینه‌ها را برای دفاع از حاکمیت، منافع و مردم خود محفوظ می‌داند.»


دوست داشتید؟ لطفا با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

125
125 امتیاز

یک نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

واکنش شما به این مطلب چیست ؟

جالب جالب
2
جالب
خنده‌دار خنده‌دار
2
خنده‌دار
انزجار انزجار
6
انزجار
عجیب عجیب
6
عجیب
ناراحت ناراحت
5
ناراحت
بد بد
4
بد
باحال باحال
2
باحال
خوب خوب
2
خوب
ترسناک ترسناک
0
ترسناک